Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka
Scandic Kiruna Robin Hayes Photography

Mitt i nya Kiruna, intill stadshuset, tornar en av Kirunas mest spännande byggnader upp sig. Med inspiration från Kebnekaise och Lapporten är Scandic Kiruna stadens nya självklara vardagsrum. Här möter vildmarken den urbana staden och blir en naturlig mötesplats för både Kirunabor och hotellgäster.

På Scandic Kiruna kan du räkna med en god natts sömn efter dagens äventyr. Våra 231 rum går i lugna, nordiska färger som beige och varma roströda toner. Rummen har stora glaspartier och många genomtänkta detaljer som passar för både långa och korta vistelser. I våra sköna sängar slappnar du av och samlar nog med energi för morgondagens möten eller en dag i vildmarken.

Inredningen är inspirerad av den omgivande naturens skiftningar och årstider och med detaljer som knyter an till vandring och klättring. Slå dig ner i lobbybaren för några timmars jobb eller njut av en god kopp kaffe vid lägerelden. Kanske får du höra hisnande historier från dagens äventyr av bordsgrannen eller veta mer om hur en dag i gruvan kan se ut av aw-gänget i baren.

Restaurangen ligger på entréplanet och påminner om ett modernt base camp. Här bjuds det på spännande och vällagad mat på lokala råvaror. Hållbarhet går som en röd tråd genom hela byggnaden och så även vad gäller mat och dryck.

Från base camp fortsätter vandringen upp mot toppen till Kirunas enda, och storslagna skybar. Ta trapporna eller hissen upp och välkomnas av utsikten västerut mot Kiirunavaara och fjällen. Luta dig tillbaka och beundra den vackra naturen, den moderna staden och med lite tur det magiska norrskenet.

Hotellet har ett mycket flexibelt möteserbjudande med sju konferenslokaler som rymmer mellan 15 och 350 personer. Rummen kan självklart anpassas efter behov. På entréplan ligger det största konferensrummet och de resterande fem rummen ligger en trappa upp och har direktaccess till kongresshallen i Kulturhuset via en skywalk.

Alldeles utanför dörren når du Kirunas sevärdheter som skidåkning, vandring, shopping och gruvbesök. Ta också tillfället i akt och upplev en skotertur i Jukkasjärvi och besök en sameby eller det berömda Ishotellet.

Välkommen till Scandics och Kirunas nya höjdpunkt med utsikt mot fjällvärlden!