Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Vi tar dig ut med ett stort hundspann som körs av guiden. När himlen är klar och fullmånen skiner är det en oförglömlig upplevelse att köra utan pannlampa på natten. Det är nästan omöjligt att förklara hur ljus en tur under månskenet kan vara. Vi vill gärna dela detta magiska ljus med dig.

Om vi ​​har tur är himlen fylld av norrsken. Eftersom vi bor utanför de stora turistområdena, långt borta från ljusföroreningar, är det möjligt att se även svagt norrsken.

Även om himlen inte är klar är det ändå en fantastisk upplevelse att ge sig ut i naturen och njuta av tystnaden när släden glider över snön. När vi kommer tillbaka till kenneln tar vi hand om hundarna, ger dem massage och gosar dem för att tacka dem för deras hårda arbete. Efter att vi tagit farväl av hundarna bjuder vi in ​​till en värmande fika (kaffe, varm choklad, bullar) runt köksbordet eller runt elden i vår kåta.

PROGRAM
På 40 minuter kör vi från Kiruna till vår kennel. Vi kör längs den vackra Kalixälven, som är ett av de största älvsystemen i Europa som inte har utnyttjats för vattenkraftsändamål. Klara dagar kan vi till och med se den vackra bergskedjan med Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Chansen att se älg är stor när vi passerar genom älgens vinterbetesområde.

Turen
Vi börjar med att säga hej till hundarna i vårt spann. Sedan gör vi oss alla redo på släden, ni sitter upp till 4 personer på en stor släde och du måste kunna böja benen. Vi kör med hundarna över frusna myrar, genom fjällskogar och över den istäckta Kalixälven. När vi är tillbaka får ni hjälpa till att massera hundarna

Varför tycker vi att du ska välja Husky Home?
I alla våra bokningsbara aktiviteter står inte bara din upplevelse i centrum utan även hundarnas välmående. Vi utvecklas och vidareutbildar oss hela tiden för att kunna anpassa våra hundars vardag på bästa möjliga sätt.

Du hittar oss bortom de stora turistområdena i ett vidsträckt och orört landskap. Med våra tysta och lugna hundar kommer du att få känslan av att befinna dig mitt i ingenstans, när du tittar dig omkring kan du se älgar, renar, ripa och räv eller åtminstone de spår de har lämnat efter sig.