Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Norrsken i Abisko och Kiruna – fotoresa med Peter Rosén (8 dagar)

Konstnärsstigen 24, Abisko
Foto: Peter Rosén

Norrsken i Abisko och Kiruna – fotoresa med Peter Rosén (8 dagar)

Boka

Fotoresans höjdpunkter
• Fotografera norrsken i Abisko och Kiruna med fotograferna Peter Rosén och David Evans.
• Hundspann, renslädestur med samer, dagbesök vid ICEHOTEL, älg, landskap och astrofotografering.
• Max 8 deltagare med 2 fotoguider för en genuin upplevelse.
• Tillgång till en AWD minibuss, snöskoter med kälke under hela din tur för att öka möjligheterna att se och fotografera norrsken på fina platser.
• All nödvändig kamerautrustning och varma kläder finns att låna.
• Boende vid 2 olika platser – intill Torneälven och i Abisko nationalpark. Båda platserna är valda så ni kan se norrsken från ert hotell eller lodge.
• Undvik folkmassorna. Vi besöker platser som de flesta inte känner till.

Denna 8-dagars fotoresa i Abisko och Kiruna är vårt mest exklusiva paket och passar för fotografer på alla nivåer. Turen leds av de professionella fotograferna Peter Rosén och David Evans. Peter är fotografen bakom böckerna Aurora Borealis i Lappland, Midnattssol över Lappland och Himlarnas magi. Peter har mer än 30 års erfarenhet av professionell fotografering. David Evans är en av Australiens mest kända landskapsfotografer och har vunnit många av de stora internationella fotopriserna, fotograferar för Lonely Planet och Getty Images.

Samtliga tidigare deltagare på våra flerdagarsturer sedan 2012 har sett och fångat norrskenet på bild i vackra miljöer (ca 90 grupper).

Natur, kultur och fotoguidning
Den här fotoresan ger dig möjlighet att uppleva och fotografera fina fjällandskap, älgar, renar, den samiska kulturen, norrsken och galaxer. Fotoguiden Peter Roséns bakgrund är som biolog och docent i miljövetenskap men arbetar sedan 2012 som heltidsfotograf. David Evans är en av Australiens mest erkända landskapsfotografer och har vunnit många prestigefyllda fotopriser. Peter och David går igenom steg för steg hur du bäst fångar landskapet, stjärnor, galaxer, samisk kultur, djurliv och det trollbindande norrskenet på bild på bästa sätt.

Peter och David kommer också att ge dig hela historien bakom dina vackra bilder! Ni kommer att få höra berättelser om den samiska kulturen, den fascinerande vetenskapen bakom norrskenet, det unika ekosystemet du befinner dig i och hur det har formats av naturkrafter under årtusenden. Vi berätta om hur djuren och vegetationen har anpassat sig till att överleva det hårda klimatet. Varje bild du fotograferar fångar någon aspekt av Lapplands kultur, natur eller historia.