Osäkra snöförhållanden i fjällen

Det råder osäkra snöförhållanden och därmed en ökad risk för snöras i stora delar i Norrbottens fjällkedja. Var försiktig om du tänker bege dig ut till fjälls och håll dig uppdaterad!

English flag
Gå tillbaka

Norrskenstur med huskies

Karhuniemi Djurgården 446, Kiruna

Norrskenstur med huskies

Boka

Ta plats på släden och njut av norrskenet med 12 huskies framför dig.

Vi hämtar upp dig 18.00 från ditt hotell i Kiruna och kör dig till vår kennel. Efter så får du varma kläder och skor, du är mer än välkommen att säga hej till våra underbara huskies. Vi selar på hundarna och då är du välkommen att hjälpa till, sätt dig sedan på släden och njut av turen. När vi har lämnat gården kommer hundarna att sluta skälla och du får njuta av det sprakande ljudet från släden och hundarnas flämtande, med guidens lampa lyser spåret upp framför dig.

Vi beger oss norrut från kenneln, bort från lamporna vi kör igenom stora öppna områden så vi kan se till att du inte missar chansen att se norrsken. Halvvägs igenom stannar vi till vid vår underbara lavvu för att värma upp oss och njuta av en varm dryck och hemgjort fikabröd framför elden. Under turen får du lära di mer om Alaskan huskies och såklart ställa så många frågor som du vill och våra guider svarar mer än gärna på dem. Efter det åker vi tillbaka till kenneln.