Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Husky eftermiddagstur

Kalixforsbron 4, Kiruna

Upplev magin i svenska Lapplands natur med vår Kiruna Husky Eftermiddags slädhundstur. Denna Kiruna Husky-tur är designad för dig som söker en autentisk naturupplevelse i den arktiska vildmarken. Beroende på årstid kommer du att se polarnatten eller en fantastisk solnedgång medan du åker genom den naturliga arktiska miljön på ett släde som dras av våra Alaskan Huskies.

Din Kiruna Husky-tur börjar med en upphämtning från Kiruna stads centrala område. Vi tar dig till vårt hem i Kalixforsbron. Du möter våra vänliga Alaskan Huskies som springer fritt på gården och älskar att mysa. Du får sakkunnig vägledning om hur du hanterar hundarna. Våra slädar är designade för två deltagare som turas om att styra. Våra guider arbetar för att säkerställa säkerheten och välbefinnandet för både dig och våra draghundar.

Upplev resan med slädhundar genom det orörda arktiska landskapet över frusna sjöar, träsk, längs den pittoreska Kalixälven och genom snöiga björk . Detta hållbara transportsätt har sina rötter tillbaka till 1980 f.Kr. Låt oss hitta spåren efter älgar och renar, rävar och arktiska hare i snön. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter och kunskaper om naturen och kulturen i Kiruna, Swedish Lapland med dig och gör det till en dag att minnas.

När du återvänder till vår bas samlas vi runt en öppen eld i vår kåta, och ägnar oss åt en hjärtvärmande Fika. Slutligen kommer vi köra er tillbaka till Kiruna stad, och lämnar er med underbara minnen från din Kiruna Husky eftermiddags slädhundstur.

Vi tillhandahåller all nödvändig vinterutrustning, inklusive vinteroveraller, stövlar, vantar, mössor och en pannlampa. Vi rekommenderar att du klär dig varmt med en balaclava eller halsduk och lägger på lager för komfort. För dem med glasögon, överväg kontaktlinser.