Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Veckotur med eget hundspann

Timmerstigen 7, Kiruna
Arctic Dogsled Adventure week tour
Arctic Dogsled Adventure week tour

Veckotur med eget hundspann

Boka

Följ med oss på en fantastisk livsresa genom den fantastiska surrealistiska lappländska interiören. Du kör ditt eget team av hundar.

På ankomstdagen hämtar vi dig från önskad adress i Kiruna C och tar dig till vår bas i Laxforsen, som ligger strax utanför Kiruna, inte långt från Jukkasjärvi. Vi tillhandahåller varma kläder (skor, overall, varm mössa och handskar), sovsäck med lakan, handduk. Dina egna kläder för turen ska vara slitstarka och varma – och glöm inte långa varma underställ och strumpor.

När ni är ombytta och har packat inför turen har vi en genomgång om hur man hanterar släden och hundarna så att ni känner er trygga med att ta hand om ert hundspann. Innan vi selar in spannen äter vi en lunch i en samiskt tipi på kenneln.

När vi och hundarna är redo och startsignalen för turen går kommer hundarna att sluta skälla och allt du kommer att höra är ljudet av släden och andningen från hundarna. Med våra Huskies guidar vi dig ut på en rundtur i det fantastiska Lappland i Jukkasjärvi och Torne Rivers omgivningar genom skogssektioner som ofta täcks av glänsande snö och över frysta sjöar. Målet för dagen är vår vildmarkscamp, som är byggd 2016 och har en gäststuga som är cirka 50 m2 med ett allrum, kök och ett sovrum för 6-8 personer. Det finns också en bastu och grillkåta. Campen har inte någon el-ström eller rinnande vatten. Vattnet hämtas från en näraliggande sjö. Torrtoaletter finns utomhus.

När vi kommer till lägret börjar vi ta hand om hundarna, hämta vatten från sjön och förbereda bastun för kvällens bad. Guiden och gästerna hjälps åt med arbetet i lägret. Du får en helhetsbild av livet i vildmarken utan all modernitet.

Vi åker på dagsturer från lägret och återvänder på aftonen. Vi äter lunch ute i naturen och vi tar olika spår varje dag. Efter 6 nätter på vårt vildmarksläger återvänder vi till kenneln. Där tar vi farväl av hundarna och checkar in er på hotell i stan. Där ni har möjlighet att pusta ut fram till dess att vi ses för en avslutningsmåltid.