Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Kör ditt eget hundspann på dagstur med Alaskan Huskies

Timmerstigen 7, Kiruna
Arctic Dogsled Adventures drive your own dogteam daytour
Arctic Dogsled Adventures drive your own dogteam daytour

Kör ditt eget hundspann på dagstur med Alaskan Huskies

Boka

Vi hämtar dig till dagens upplevelse klockan 09:00 i Kiruna C och tar dig till vår bas i Laxforsen, som ligger strax utanför Kiruna, inte långt från Jukkasjärvi.

Du kör din egen släde som dras av 3-4 hundar. Du kan också välja att dela släden med en annan gäst. En av er sitter på släden och den andra gästen kör släden. Under turen byter ni med varandra, så att båda har kört spannet. Ett team med delad släde har 4-6 hundar.

Vi tillhandahåller varma kläder (skor, overall, varm mössa och handskar). När ni är ombytta har vi en genomgång om hur man hanterar släden och hundarna så att ni känner er trygga med att ta hand om ert hundspann. När ni och hundarna är redo och startsignalen för turen går tystnar hundarna och allt du hör är ljudet av släden och andhämtningen från hundarna. Med våra huskies guidar vi dig genom det fantastiska Lappland vid Jukkasjärvi och Torneälvs omgivningar genom skog som ofta täcks av skimrande snö och på isbelagda sjöar och älvar.

Vi tar en paus i den skimrande snön eller vid en kåta beroende på vädret och samlas runt den öppna elden – intar varm soppa och smörgås medan du njuter av de vackra omgivningarna innan vi ger oss iväg med våra ivriga huskies.