Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

ESCAPE-ISM live på Tusen Toner

11 juni 2024
Dela

ESCAPE-ISM live på Tusen Toner

Har du ett evenemang?

Skicka in ditt evenemang till oss! Skicka in evenemang

Nej, det är inget skämt! ESCAPE-ISM kommer till Tusen Toner!

ESCAPE-ISM — är en duo från andra sidan pölen (närmare bestämt Washington D.C) som specialiserat sig på vad de själva kallar för ”minimalistisk rock ‘n’ roll”. Bandet är frontat av dem legendariska punkikonen Ian F. Svenonius! En levande legend som med all rätt har beskrivits som ”hardcore punkens motsvarighet på Prince”. Hans unika uttryck och scenpersonlighet har stått som inspirationskälla till svenska giganter som Refused och The Hives. Svenonius är känd som den fullständigt galna frontmannen i hardcoregruppen Nation of Ulysses, skönsångaren i det legendariska gospel-soul bandet The Make-Up, riviga rocksångaren med antirockarna Wierd War och massor av andra projekt. En överdrivet välklädd, skrikandes, kostymbärandes, punkfrontman långt ut på vänsterkanten. En kulturkrigare i ordets rätt bemärkelse – vars mål är inställt på att förgöra Amerika.

I hans senaste konstellation ESCAPE-ISM står Svenonius för sången, gitarrspelet och hanteringen av trummaskinen. Medan vapendragaren Sandi Denton hanterar elbasen, syntharna och körsången.

I en tid där konst, musik och kultur ständigt knäböjer lydigt inför kommersialismen är ESCAPE-ISM en motpol. ESCAPE-ISM är ett ökänt band som är definitionen av eljest. Sedan gruppen bildades 2017 har de samlat en hängiven skara anhängare över hela världen.

ESCAPE-ISM representerar vårt sista hopp att förstöra civilisationen. Välsigne den minimalistiska Rock ‘n’ Rollen!

Gratis, nyktert, och drogfritt (straight edge!). + förband presenteras längre fram.

Insläpp 18.30