Kiruna Airport closed

During the period of 15-29th July Kiruna Airport will be closed. We help you find alternative travel ways. Read more.

Svenska flaggan
Go back

Northern lights dogsled tour

Timmerstigen 7, Kiruna

Northern lights dogsled tour

Book

Välkommen till oss på en Norrskenstur med hundspann. Vi hämtar dig kl. 18.00 i Kiruna C och tar dig till vår bas i Laxforsen, utanför Kiruna, inte långt från Jukkasjärvi. Efter att du har satt på dig varma kläder och skor är du välkommen att hjälpa våra guider att göra iordning hundspannet för turen.

När allt är ordnat är det dags att sätta sig ner på släden och åka in i den arktiska natten! När hundarna får tecken att dra iväg blir allt tyst – och allt du hör är ljudet av släden och hundarnas andhämtning.

Vi guidar vi dig på en resa i det vackra Lappland vid Jukkasjärvi och Torneälvens omgivning där kvällsmörker råder så att vi kan se till att inte missa chansen att se Norrskenet om vädret tillåter. Turen tar totalt 3-4 timmar (inkl transfer) och vi tar en paus och värmer soppa över öppen eld, äter en smörgås och samtalar om omgivningens natur.

Om det inte är tillräckligt med snö för släden i oktober och de första veckorna av november kör vi turen med en vagn på hjul som dras av våra huskies.