Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag

Marknads- och destinationsutvecklare

Marknads- och destinationsutvecklare

 

Kiruna Lappland är den lokala marknadsföringsorganisationen (DMO) som verkar för att utveckla besöksnäringen i destinationen Kiruna in Swedish Lapland. Vi är en medlemsägd ekonomisk förening och fungerar som en paraplyorganisation för de flesta turismföretagen, samt för många andra företag i Kiruna kommun.

Kiruna Lappland marknadsför destinationen på våra målmarknader, för både privat- och affärsresenärer. Affärssamarbeten mellan resmålet Kiruna in Swedish Lapland och det internationella affärsnätverket av researrangörer och agenter. Vi jobbar aktivt med att föra ut en attraktiv bild av Kiruna på våra väletablerade sociala medieplattformar. Kiruna Lappland främjar även hållbarhet genom sitt hållbarhetsprogram Sustainable Arctic Destination.

Vår vision är att vara den mest hållbara och välkomnande arktiska destination i världen.

Nu söker vi en Marknads- och destinationsutvecklare

Vi samarbetar aktivt med vår besöksnäring för att främja hållbar turism med ett balanserat besöksflöde året runt och för att skapa värdskap och attraktionskraft för våra besökare. Uppdraget är att tillsammans med vår besöksnäring utveckla våra reseanledningar för svenska och internationella besökare. Genom vårt gemensamma arbete blir Kiruna det självklara valet av destination att besöka.

Arbetsuppgifter

Ditt intresse för marknadsföring och din kärlek till Kiruna och destinationen kommer att forma ditt arbete. Din breda kunskap och ditt intresse för omvärldsbevakning kommer att vara avgörande när det gäller att skapa och bibehålla koncept samt öka attraktionskraften för destinationen på ett hållbart och innovativt sätt.

Du kommer att arbeta strategiskt och operativt med innehåll och utveckling av våra digitala och sociala kanaler. Du kommer att ha en aktiv roll inom värdskap, hållbarhet, turism och platsutveckling på både strategisk och operativ nivå. Du kommer att delta i och bidra till olika projekt inom ramen för vårt uppdrag. Arbetet kräver att du kan arbeta både självständigt och i team. Samverkan med och förståelse för Kiruna Lapplands medlemmar är våra viktigaste verktyg för att skapa en attraktiv destination och för en hållbar ökad tillväxt inom besöksnäringen.

Kvalifikationer

  • Relevant utbildning inom marknad, media, turism eller motsvarande erfarenhet enligt vår bedömning. Goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta med internationellt reseled eller motsvarande.
  • Erfarenhet av att arbeta i och att leda projekt.
  • Goda kunskaper, utbildning eller motsvarande erfarenhet inom sociala kanaler. Digital annonsering, ex. Google ads.
  • Erfarenhet av värdskap, service och bemötande.
  • God lokalkännedom om Kiruna och det turistiska utbudet är meriterande.
  • Förmåga att kommunicera i tal och skrift med olika målgrupper i olika sammanhang på svenska och engelska, ytterligare språk är meriterande.
  • Erfarenhet av hållbarhetsarbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper då vi är ett litet team.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Heltid.
Månadslön
Dagtid, viss kvälls- och helgtjänstgöring samt resor kan förekomma.
Tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse.

Placeringsort
Kiruna

Ansökan
Ansökan mejlas senast 2024-03-13 till peter@kirunalapland.se. Bifoga personligt brev och CV.
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontakt
Peter Salomonsson, Vd
peter@kirunalapland.se | 070-67 65 320