Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet

29 november 2024
Dela

Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Stadshustorget 10, Kiruna +46 (0)980-773 00 https://aurorakiruna.se/

Har du ett evenemang?

Skicka in ditt evenemang till oss! Skicka in evenemang

Den världsberömda baletten Nötknäpparen framförd av ukrainska balettstjärnor kommer till Kiruna – en magisk julklapp för hela familjen!

Tid: 29/11, 19.00
Plats: Aurora Kultur och Kongress, Kaamos

En tidlös och global jultradition
Den vackra sagan om unga Claras äventyr och Nötknäpparens prins förvandlades av Pjotr Tjajkovskij till den mest populära klassiska baletten i världen 1892. Idag har baletten Nötknäpparen blivit en global jultradition och sätts upp årligen på teater- och operascener runt om i världen. Dansens universella språk är förståeligt för alla utan behov av översättning – scenen berättar historien om en flickas sköra dröm, striden mellan gott och ont där kärleken segrar.

Magisk familjeklassisker
Dansande snöflingor, Nötknäpparens prins, leksakssoldater och sockerplommonfen kommer till liv i denna magiska familjeklassiker. Upplev det fantastiska äventyret med lilla Clara när hon går och lägger sig på julafton. Hon möter sin prins, konfronteras av en strid med råttor och möss som är större än livet och förs in i godisets ljuvliga land. Berättelsen sträcker sig långt bortom bara en julsaga – det är en historia om att växa upp, vilket också återspeglas i dansen.

Julstämning för liten som stor
Nu är det dags att fylla dig själv med glädje och detta är den perfekta platsen att glömma bort vardagens bekymmer, att fördjupa sig i den magiska världen, att minnas barndomsdrömmar och att fylla sin själ med inspiration, värme och nya drömmar. Nötknäpparen är idealisk som barnens första bekantskap med balett. För både unga och vuxna balettälskare kommer föreställningen definitivt att väcka beundran för skönheten och fylla alla med julstämning!

Främjande av Ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister
Denna produktion med den klassiska koreografin av Marius Petipa kommer att framföras av professionella balettdansörer från Ukraina – vinnare av internationella balettävlingar, People’s Artists of Ukraine, samt ukrainska solister och sedan februari 2022 även europeiska teatrar. Turnén presenteras av den norska organisationen ”Kultur for Folket” för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnén äger rum i november och december i Norge, Sverige och Danmark. Och den 29 november 19:00 är det äntligen Kirunas tur!

Åldersgräns: +5 år

KÖP BILJETT