Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Föreställning: Säg som det är!

14 november 2024
Dela

Föreställning: Säg som det är!

Har du ett evenemang?

Skicka in ditt evenemang till oss! Skicka in evenemang

En nyskriven komedi av Adde Malmberg om sanning, vänskap och överraskningar!

Välkommen till en nyskriven föreställning av Adde Malmberg som tar dig med på en resa fylld av humor, känslor och oväntade vändningar. I hjärtat av handlingen står Margareta, en kvinna vars liv och hem ställs på spel när en ny väg planeras att byggas. Rakt över hennes tomt.

Margareta har spenderat fyrtio år i sitt älskade hem, ett hus hon och hennes sambo byggt med sina egna händer. Nu har kommunen beslutat att riva de tio husen på hennes gata för att undvika genomfartstrafik genom centrum. När Maja och Tom, representanter från Trafikverket och kommunen, står inför den svåra uppgiften att meddela Margareta om det ofrånkomliga, väntar en överraskning. För ingenting går som planerat när de möter henne personligen.

Denna komedi med djup får dig både skratta högt och tänka till. En berättelse som utmanar synen på sanning och fantasi, där gränserna suddas ut och sanningen är allt annat än enkel.

Margareta, en charmig pensionerad lärare, visar att bakom vänliga leenden kan det finnas en styrka och envishet som överraskar oss alla. Frågan är, vem lurar egentligen vem?
Säg som det är, eller gör vi verkligen det? ”

När: Torsdag den 14 november 2024, kl 19:00
Var: Aurora kultur och kongress, Lumi i Kiruna
Boka här

Konstnärligt team:
Manus och regi: Adde Malmberg.

Medverkande:
Siw Erixon, Johanna Rane och Nils Dernevik.

Dramaturg: Jani Lohikari