Norrskensmiddag med SkyArk

Vill du kombinera en magnifik naturupplevelse med komfort, kvalité och avslappning? Då ska du följa med på en tur med SkyArk där du får uppleva vår regions vilda natur från sin bästa sida! Vi hämtar upp dig vid ditt hotell för transfer ut till Kurravaara. Medan vi åker längs den frusna älven och genom snöbeklädda skogar njuter du av panoramautsikten där du sitter i den varma arken, skyddad mot vind och kyla.

Framme vid turens destination väntar den samiska tältkåtan, lávvun, på oss. Här ute finns inga ljuskällor som stör utsikten mot skyn så vi har en fantastisk möjlighet att få syn på det mytomspunna norrskenets aftondans. I vår lávvu får du uppleva en del av den samiska matkulturen när du serveras njalla (en form av samiskt bröd), rökt ren- och älgkött med en potatissallad toppad med lingon runt den öppna eldstaden. Middagens dryck ”Tårar från Lappland”, som är gjord på lingon eller blåbär häller vi upp i din träkåsa. Slutligen förgyller vi middagen med en lokal dessert till det nykokta kaffet.

När du sitter i arken får du också lyssna till den knarrande snön, det susande norrskenet och historier från trakten via arkens ljudanläggning. Under färden stannar vi för att ta fotografier som sedan eftersänds som ett reseminne.

Pris: 2 500 SEK/person,
1 900 SEK/barn (5–12 år),
1 300 SEK/barn (1–5 år).
I priset ingår: transfer tur och retur, Guide, guidning via ljudanläggning under färden i Sky Ark, värmande filt, dryck samt middag med dessert.
Deltagarantal: Minimum 2 personer, maximum 4 personer.
Avgångar: Dagligen, kl. 17.00-20.30, november–april.