Husky Voice – kör en släde

Med max fyra gäster per tur, erbjuder vi mer äkta och personliga hundspannsturer. Vårt mål är att ge våra gäster den bästa möjliga upplevelsen.

Den här turen passar dig som vill köra hundspannet men också kunna sitta som passagerare halva vägen. Vi hämtar upp dig från hotellet och kör dig till vår kennel där du utrustas med varma kläder. Efter en kort instruktion om hur du kör släden, kommer vi att förbereda hundspannet innan avfärd. Du kommer få dela släde, en som sitter och den andre kör hundspannet. Under turen kommer ni kunna byta plats. Vi kör i ca en och en halvtimme genom små skogsvägar, några frysta kärr och en frusen sjö. Under turen har vi kanske tur och får se renar, ripor, tjädrar eller älg.

Vi stannar till för lunch i en liten stuga vid en frusen sjö. Medan guiden förbereder elden kan du mysa med hundarna och ta några minnesvärda bilder med dem. Till lunch grillar vi ofta korv över öppen eld, serverat med plattbröd, ketchup och senap – en lokal varmkorv. Om du är vegetarian eller har matallergier meddelar du det vid bokning.
Efter att ha blivit varma av elden i stugan fortsätter vi färden tillbaka till kenneln. När vi är framme får du gärna hjälpa till att ge vatten åt hundarna och föra tillbaka dem till sina gårdar. 

Starttid: 09.00
Turens längd:
 5 timmar (ink. transfer)
Pris: 2000 SEK/vuxen (1000 SEK för barn under 10 år)
Pris inkluderar: 
Transfer, varma kläder och en utomhus lunch 
Språk:
 Franska, engelska och svenska