Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB

Norrsken, astro och landskaps fototur i Abisko och Kiruna – 5-7 dagar

Vi erbjuder en innehållsrik och avslappnad 7 dagars fotoresa i Lappland med norrsken, astro, hundspann tillsammans med fotografen Peter Rosén eller Niklas Johansson. Vi bor de första 4 nätterna vid STF Abisko turiststation som är vackert belägen mitt inne i Abisko nationalpark. Abisko rankas av Lonely Planet som den bästa platsen på jorden att se norrsken. Orsaken är att Abisko ligger precis under norrskensovalen och ett mikroklimat gör att det är mer stjärnklara himlar i Abisko än någon annan plats i norra Skandinavien. Det gör att Abisko också är en bra plats för astro fotografering. Vi erbjuder en fototur till Lappland för att uppleva och fotografer det dansande norrskenet, stjärnor, galaxer och nebulosor. Vi gör också dagturer och kör kurs inomhus hur du bäst redigerar dina bilder i datorn. Packetet går att boka som både en 5 eller 7 dagarstur där förlängningen också inkluderar 2 nätter vid Camp Ripan i Kiruna med valbara aktiviteter så som skotertur, hundspannstur, samisk kultur, fototurer mm. Företagets ägare, Peter Rosén, är fotografen bakom böckerna Aurora Borealis i Lappland och Midnattssol över Lappland. Peter eller Niklas Johansson visar hur du bäst kan fånga norrskenet, stjärnorna, galaxer och det vackra midvinterlandskapet på bild. Vi är glada över att samtliga våra flerdagars gäster sedan vi började 2012 har sett och fotograferat norrskenet i vackra miljöer och att vi fått utmärkelsen TripAdvisor Certificate of Excellence Award 2014-2018. Läs gärna tidigare gästers omdömen om våra turer på TripAdvisor.

Natur, kultur och fotoguidning

Peter Rosén har jobbat som biolog och forskare vid Abisko Naturvetenskapliga station och vid Umeå Universitet i 17 år men jobbar idag som heltidsfotograf. Niklas Johansson är musiker och har jobbat med digital bild i 25 års tid. Båda är mycket kunniga vad gäller norrsken och den arktiska naturen. Du får därför möjlighet att under hela turen lära dig mer om den arktiska naturen och den spännande kultur vi har i Lappland. Vi berättar bland annat om det samiska samhället, den fascinerande vetenskapen den gamla folktron kring norrskenet, hur landskapet utformats under årtusende, klimatförändringar i Arktis och hur djur och växter lyckats anpassa sig till ett kallt klimat. Vi ger dig naturligtvis också tips på bildkomposition, landskaps, djur, norrskens och nattfotografering, olika kameratekniker, redigering av dina bilder i datorn för bra tryck och kunskap om hur du tar bra bilder på vintergatan, galaxer och nebulosor mm.

Varför ska du välja Lappland Media & Photo Adventures för din nästa fototur?

Vi är glada över att samtliga våra flerdagarsgäster har sett och fotograferat norrsken i vackra miljöer sedan vi började 2012. Därmed är vi sannolikt det mest framgångsrika norrskensguidningsföretaget i världen. Att få se norrsken styrs ju av både norrskensaktiviteten och väder vilket gör det svårt att garantera norrsken på en tur. Men hittills har vi i alla fall lyckats och det hoppas vi att vi gör även kommande vinter! Vi gör verkligen allt vi kan för att ni ska trivas med oss och vi är glada över att ha utsetts till TripAdvisors Certificate of Excellence Award 2014-2018. Vi har kört fotokurser i Abisko och svenska Lappland minst 10 år längre än något annat företag i området. Vi tar max 7 gäster per tur vilket gör att du får mycket tid med din fotoguide och vi kan vara flexibla med skoter och minibusstransporter om vädret råkar vara bättre någon annanstans. Genom att vi själva är från Lappland så har vi bra lokalkännedom om att vara uppe i fjällen, vilket är viktigt inte bara av säkerhetsskäl utan också för att få bra bilder och att kunna delge dig våra berättelser om att leva i Lappland.

Låt dig inspireras av Peters bilder via hans bildbyrå LapplandMedia AB!