Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Vandringens dag Abisko

14 september 2024
Dela

Har du ett evenemang?

Skicka in ditt evenemang till oss! Skicka in evenemang

Välkommen att anmäla dig till gratis vandringar i Abisko på Vandringens dag!
Den 14 september arrangerar STF Vandringens dag för sjätte året i rad. Vandringens dag syftar till att få fler människor ska få uppleva vandringsglädje och inspireras till att se, lära och uppleva mer av natur- och kulturmiljöerna i sitt närområde, och STF arrangerar denna dag hundratals aktiviteter över hela Sverige.

Självklart ska vi i Abisko också vandra denna dag! Därför bjuder vi in till tre av våra favoritvandringar som du kan följa med oss på under dagen:

  • Vi erbjuder en kortare guidad tur i turiststationens närområde kl 13-15:30, där guiden berättar om Abiskos unika historia, järnvägen, krigsåren och turiststationens bildande. Vi går ca 3 km innan turen avslutas med fika och öppen eld vid Torneträsks strand.
  • En längre vandring med guide styr kosan upp mot den gamla samiska offerplatsen Paddus (Báddosdievvá), och bjuder på hänförande utsikt mot Abisko, Torne träsk och fjällen som i folkmun kallas för Abiskoalperna. Turen avgår från STF Abisko turiststation kl 10, tillbaka ca kl 15.30 och vi går ca 12 km. Ta med lunch!
  • Är man sugen på att upptäcka området på egen hand kan man gå vår självguidade vandring till toppen av hemmaberget Nuolja där en symbolisk liten pryl kommer att gömma sig. Hitta den och få gratis fika på Aurora Sky Station på vägen ner! Öppet hela dagen 09:30-16:00.

Aktiviteterna under Vandringens dag är självklart kostnadsfria och öppna för alla, inte bara våra boende gäster. Anmälan sker till abisko.sportchef@stfturist.se, meddela vilken tur ni önskar följa med på samt hur många ni är. Drop in i mån av plats. Vi ser fram emot en vandringsfylld dag med er, välkomna!