Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

OUT

08 oktober 2024
Dela

OUT

Har du ett evenemang?

Skicka in ditt evenemang till oss! Skicka in evenemang

Hinkar. Hur ofta tänker du på hinkar? Trapetskonstnärerna Morgane Stäheli och Sébastien Klink använder sig av en liten hink varje dag. Där förvaras det puder som de behöver för att få ordentligt fäste när de utför sin hisnande cirkusdisciplin; partrapets.

I O U T får artisterna oss att upptäcka hinkars oändliga möjligheter. På marken och i luften; med olika former, storlekar och material. Det blir dessutom dans i slowmotion, discobollar i fritt fall och finurligt unika lösningar på absurda problem och situationer. När de finner ett sätt att kommunicera är det dags att flyga på trapetsen. De behöver förhålla sig till faktorer som risk, tillit, balans och höjd. Energin färdas, omvandlas och delas.

”I O U T skapar vi en poetisk och intim men ändå absurd upplevelse. Vi leker med mjukhet och skörhet samtidigt som överraskningar och risktagande aldrig är långt borta”, säger Morgane och Sébastien.

Half In company är ett svenskt cirkuskompani bildat av de schweiziska cirkusartisterna
Morgane Stäheli och Sébastien Klink, utbildade vid bland annat DOCH i Stockholm. De möttes redan som barn på cirkusskola hemma i Schweiz, och har skapat och arbetat tillsammans sedan dess. I deras vision ingår att göra vardagsföremål levande och att skapa oväntade installationer. Deras cirkusspråk inspireras av spel, riggmekanismer och enkelhet. O U T är kompaniets första produktion.

“Fly together with us to a universe made out of our imagination!”
Half In Company

När: Tisdag den 8 oktober 2024, kl 19:00
Var: Aurora kultur och kongress, Kaamos i Kiruna
Boka här

Upphovspersoner och konstnärligt team
Av: Half In Company
Idé, koncept och artister: Morgane Stäheli och Sébastien Klink
Musik: Knut Olav Rygnestad
Ljusdesign: Vilhelm Montan
Yttre öga: Camilla Run, Kolja Hunneck och Marie Moberg

O U T rekommenderas från 6 år vid familjeföreställning.