Osäkra snöförhållanden i fjällen

Det råder osäkra snöförhållanden och därmed en ökad risk för snöras i stora delar i Norrbottens fjällkedja. Var försiktig om du tänker bege dig ut till fjälls och håll dig uppdaterad!

English flag
Gå tillbaka

Konstutställning: Kom och möt finalisterna i Kirunastipendiet 2023

13 mars 2023 - 31 mars 2023
Dela
"En maskros avbryter fjärilens dröm I" av konstnär Leyun Wang-Kirunastipendiat 2021

Konstutställning: Kom och möt finalisterna i Kirunastipendiet 2023

Kiruna kommun & Kiruna konstgille Torggatan 10, 981 31 Kiruna 076-125 15 14 malin.rolund@kiruna.se https://kiruna.se

Har du ett evenemang?

Skicka in ditt evenemang till oss! Skicka in evenemang

Kirunastipendiet har i år sökts av 264 konstnärer. Fem av dessa konstnärer har nu kommit fram till finalomgången och presenteras i en gemensam utställning i Kiruna konsthall/Aurora kultur och kongress.

Torsdag 30 mars utser officiell jury Kirunastipendiat 2023.

Kom och rösta på din favorit till ‘Publikens pris’ och motivera gärna ditt val!
10 priser utlottas bland de röstande.

Varmt välkommen!

Måndagar- onsdagar samt fredagar kl 13:00-16:00
Torsdagar kl 14:00-18:00
Lördagar kl 11:00-14:00

Om Kirunastipendiet
Ett stipendium som sätter konsten i centrum! År 1959 instiftades Kirunastipendiet och tillkom som ett samarbete mellan Kiruna Konstgille och Kiruna Kommun

Syftet med stipendiet är dels att göra Kiruna känt bland konstnärerna som ett värdefullt och intressant motivområde, dels att stimulera konstintresset i Kiruna samt att ge kirunaborna möjlighet att bekanta sig med högklassig aktuell svensk bildkonst.

Kirunastipendiet kan sökas av i Sverige, för tidpunkten, verksamma konstnärer. Utlysningen sker, under november-december, via konstpools webbsida. Under mars månad arrangeras en utställning med fem finalister i Kiruna Konsthall. I samband med utställningen sammanträder juryn återigen för att till sist tillkännage sitt beslut och kora en stipendiat.

Juryn besår av kulturutskottets ledamöter och proffessionell kompetens inom området.

Stipendiaten erhåller en summa om 30 000 kr och tilldelas, under oktober månad, en egen utställning i Kiruna Konsthall där Kiruna Kommun köper in konst av till ett värde av 40 000kr.

Utöver detta tillbringar stipendiaten en månad i Kiruna kommun och bor förmånligt i konstnärslägenheten som finns till förfogande under aktuellt år och kommande år framöver.