Kirunafestivalen

Kirunafestivalen 2020 – inställd

25 juni - 28 juni

För 21:a året i rad trummar Kirunafestivalen ihop till folkfest modell stor. Festivalen är Skandinaviens nordligaste och den absolut största norr om polcirkeln!

När andra festivaler riggar scenlyse, tänder vi midnattssolen och när andra festivaler bygger sin stora scen framför ett köpcentrumkomplex, kör vi Kebnekaisemassivet som kuliss. En festival med hyllade artister, tivoli, god mat och en härlig stämning.

——————————————————

Kirunafestivalen tar ett sommaruppehåll! ⚡️

Nu är det klart att det blir ett uppehåll för Kirunafestivalen över sommaren 2020. Men inget ont som inte för något gott med sig. I ett nytt samarbetsavtal säkerställer LKAB att festivalen blir kvar i gamla Kiruna centrum till och med sommaren 2022!

Kirunafestivalen har sedan starten 2000 blivit ett givet inslag i Kirunasommaren, ett tillfälle att umgås, dansa och lyssna på några av Sveriges absolut största artister. Men den här sommaren tvingas festivalen ta ett uppehåll (det första på tjugo år) som en följd av coronapandemin. I samband med detta, och den pågående samhällsomvandlingen, har LKAB och Kirunafestivalen tecknat ett nytt samarbetsavtal som sträcker sig över tre år. På så sätt säkerställer LKAB att vi kan fortsätta njuta av en festival i Kiruna centrum också framöver.

Tack för förståelsen! Vi ses på Kirunafestivalen 2021! ❤️

Samtliga festivalbesökare som har löst en festivalbiljett har givetvis rätt att återlösa denna.

För mer festivalinformation, besök www.kirunafestivalen.nu