Invigning: Experience Room ICEHOTEL

01 juli

Den första juli invigs ”Experience Room” i Icehotel 365, ett upplevelserum i den året runt-öppna delen av Icehotel i Jukkasjärvi. Upplevelserummet är liksom alla konstsviter och resten av hotellet helt skapat av is och snö och kan besökas sommar som vinter. Så, låna en Icehotel-cape och gör en tidsresa genom is och snö.

I ”Experience Room” får gästerna följa med på en resa i Icehotels historia genom upplevelser skapade av konstnärerna Marjolein Vonk (NL) och Maurizio Perron (IT), som under många år har samarbetat med Icehotel. Bland annat kommer gästerna att guidas genom Icehotels 30-åriga historia med en tidslinje, kunna uppleva utvalda delar av konsten som sparats från tidigare år och lära känna Icehotels grundare Yngve Bergqvist genom ett personligt filmporträtt.

Icehotel har en äventyrlig historia som startade med en mans vision för 30 år sedan. Vi vill dela den på ett nytt sätt där gästerna själva kan bestämma takten av upplevelsen, och göa en tidsresa genom is och snö”, säger Luca Roncoroni, Creative Director på Icehotel.

Från den första juli kan Icehotels besökare uppleva det nya upplevelserummet och även 18 andra konstviter av is och snö, och avnjuta en iskall cocktail i Icebar By Icehotel Jukkasjärvi.

Besöket kan kombineras med utomhusaktiviteter i de vackra omgivningarna med vandring, cykling eller paddling. Stand Up Paddle-brädor och cyklar finns för uthyrning om man vill paddla på Torne älv eller cykla i den vackra naturen med hjälp av kartor och rekommenderade turer från Icehotels guider.