Fjällräven Classic 2021

13 augusti - 20 augusti

En 110 km lång led, orörda landskap, tältning i det fria – och du. Detta är Classic Sverige. Det som väntar är en resa in i den karga vildmarken ovanför polcirkeln. Med allt du behöver i din ryggsäck kommer detta storslagna landskap att vara ditt hem under tiden du vandrar från Nikkaloukta till Abisko, delvis längs Kungsleden.

Det är ingen enkel resa. För att till fullo kunna njuta av den behöver du komma väl förberedd, både till kropp och sinne. Men resultat är väl värt det: att leva enkelt, vandra i din egen takt, och återkoppla med dig själv, dina nära och naturen. Kanske finner du även nya vänner längs vägen.

Längs vägen kommer du att se Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Leden fortsätter genom Abisko nationalpark och det karga Tjäktjapasset. Arrangören gör vandringen mer tillgänglig genom att erbjuda organiserad logistik, checkpoints och support längs vägen.

Läs mer


Vandringsloppet Fjällräven Classic är ett vandringsäventyr som riktar sig till alla – unga och gamla, människor som njuter av att ströva och de som hellre skyndar på, erfarna fjällrävar och förväntansfulla nybörjare. Över 2000 deltagare från drygt 20 länder vandrar från Nikkaluokta till Abisko och starten sker i åtta startgrupper.