English flag
Gå tillbaka

Laxfiske i Lainioälven

Norra Byavägen 132, Kangos

Upplev laxfiske i Lappland! I Lainioälven finns ett mycket speciellt och spännande fiske efter den storvuxna Östersjölaxen. Detta är en av de extremt få privata laxsträckorna i Sverige. Vi fiskar på ca 10 km älv som du bara når genom oss. Vi säljer endast 8 spön per vecka. Veckan är söndag till söndag, med fiske måndag till och med lördag. Vi roterar över hela sträckan. Allt fiske sker med guide, som självklart ordnar lunchen vid stranden. Vårt base camp under dagen ligger precis vid älven intill den kända Onka home pool. Lainio älv är lättvadad och chansen till drömlaxen är här större än på många andra håll.

Om du är sugen på att testa laxfiske men inte har utrustningen, så löser vi det åt dig. Fint fiske efter harr och öring finns också på sträckan om man vill variera sitt fiske. Klicka här för att se vår film om vilken utrusting du behöver för fisket i Onka och klicka här om du vill se vilka flugor vi rekommenderar. 

Vi fiskar båda sidor av älven och er guide sköter transporten mellan de olika ställena. På vissa sträckor använder vi oss av roddbåt för att komma åt de bästa platserna. Ni bor på Lapland Guesthouse hos Johan och Eva, där ni sover i sköna sängar och äter förstklassig mat och njuter av goda drycker. Välkommen att uppleva ett speciellt laxfiske i Lappland.