Osäkra snöförhållanden i fjällen

Det råder osäkra snöförhållanden och därmed en ökad risk för snöras i stora delar i Norrbottens fjällkedja. Var försiktig om du tänker bege dig ut till fjälls och håll dig uppdaterad!

English flag
Gå tillbaka
Hundspann i Kiruna med Husky Home

Kör ditt eget hundspann över frusna älvar, myrar och fjällskog!

Våra hundspannsturer skiljer sig lite från de flesta. Du kommer att märka detta när det är dags att ge sig ut med våra slädar. Omgiven av 40 huskies och allt du kan höra är vinden som blåser genom det gnistrande vinterlandskapet.

Du får lära dig hur du hanterar hundarna på vårt sätt, där energier och meditation är viktiga inslag. Innan vi startar får du en ordentlig körlektion. Två personer delar på ett spann med 4-6 hundar och turas om att köra. Spänning och koncentration i körningen, i perfekt kombination med att sitta avslappnat och njuta av naturen från släden.

Tillbaka på kenneln bjuder vi in ​​alla att hjälpa till att massera hundarna. Detta är ett bra sätt att möta våra och hundarnas behov och det bästa sättet att gosa på. Efter massagen bjuder vi på varm soppa runt köksbordet i vårt hem, som inbjuder till samtal om livet i denna arktiska miljö, innan vi beger oss tillbaka till stan.

PROGRAM
Hämtning och transfer i Kiruna eller ICEHOTEL. Vi har cirka 40 minuters transfer från  Kiruna till vår kennel. Vi kör längs den vackra Kalixälven, som är ett av de största älvsystemen i Europa som inte har utnyttjats för vattenkraft. Klara dagar kan vi se den vackra bergskedjan med Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Chansen att se älg är stor när vi passerar genom älgens vinterbetesområde.

Turen
Vi börjar med att ge dig en ordentlig körinstruktion och lär dig hur du bäst interagerar med våra hundar. Vi kör med hundarna över frusna myrar, genom fjällskogar och över den istäckta Kalixälven. Älven är en viktig plats för många flyttfåglar, och den är också ett reproduktionsområde för lax och öring. Även om detta är ett avlägset område har människor försörjt sig på fiske och renskötsel i hundratals år.

Vi har preparerade leder men eftersom vi är omgivna av berg kan vädret och förhållandena ändras snabbt. Detta bidrar till den autentiska upplevelsen. Naturligtvis guidar vi dig säkert genom alla väderförhållande

Varför tycker vi att du ska välja Husky Home?
I alla våra bokningsbara aktiviteter står inte bara din upplevelse i centrum utan även hundarnas välmående. Vi utvecklas och vidareutbildar oss hela tiden för att kunna anpassa våra hundars vardag på bästa möjliga sätt.

Du hittar oss borta från de stora turistområdena i ett vidsträckt och orört landskap. Med våra tysta och lugna hundar kommer du att få känslan av att befinna dig mitt i ingenstans, när du tittar dig omkring kan du se älgar, renar, ripa och räv eller åtminstone de spår de har lämnat efter sig.