Osäkra snöförhållanden i fjällen

Det råder osäkra snöförhållanden och därmed en ökad risk för snöras i stora delar i Norrbottens fjällkedja. Var försiktig om du tänker bege dig ut till fjälls och håll dig uppdaterad!

English flag
Gå tillbaka

Abisko Mountain Lodge

Lapportsvägen 30, Abisko
Abisko Mountain Lodge lobby

Ryktet säger.

Det sägs att man drabbas av permanent galen kärlek till svensk vildmark vid foten av landets vackraste fjällkedja. Men vi varnar dig för ett bestående tillstånd av (beroendeframkallande) lugn. Framkallad av Sveriges första sanna mountain lodge. Det sägs att man helst inte ska avslöja något alls om denna pärla till vildmarksoas. Låt dem hållas. Du får också plats.

Ett lågbyggt hotell samt fyra mysiga stugor är det som utgör Abisko Mountain Lodge, här kan man känna en fläkt från äldre tiders fjällhotell vid vägs ände. Välkommen in i värmen, här trivs våra gäster bäst med en drink i handen eller laptopen i knät. I Brasserie Fjällköket serveras lokala råvaror direkt från naturen.

Här pratas det glatt om skidåkning, snökvaliteter, hundspann, norrsken och vandring kvällarna i ända bland våra gäster som kommer från hela världen. Det är inte svårt att känna gemenskap med de andra gästerna – ni är nämligen alla här av samma anledning. För att njuta av Abisko, vildmarken och alla aktiviteter den har att erbjuda.