Markus Alatalo

BAMM – Björkliden Arctic Mountain Marathon

04 augusti - 05 augusti

BAMM-organisationen är mycket glada och stolta över att 2016 års tävlingsledare Oskar Svärd har gått med på att komma tillbaka och reprisera rollen som tävlingsledare för BAMM 2017.

När vi frågar Oskar om hans vision för tävlingen och de olika klasserna får vi följande svar:

”BAMM är och skall vara en riktig utmaning inget snack om saken! 70-klassen kommer även framöver att vara riktigt tuff och för de riktigt vältränade. 50-klassen är även den tuff men skall kunna vara ett nåbart mål för den som vill ta nästa steg vad gäller utmaning och kanske börjar känna sig bekväm i 30-klassen. 30-klassen kommer inför 2017 få något färre höjdmeter och lite lättare orientering än 2016, något 10km stadslopp blir det däremot inte!”

Nytt för BAMM 2017 är att tävlingen kommer att ha sin bas och målgång i Riksgränsen. Vi gör om hela anläggningen till BAMM-by för ett veckoslut vilket ger oss fler boendealternativ, alla inblandade samlade på ett ställe samt möjlighet att hålla måltider och möten inomhus. 

Om BAMM
Björkliden Arctic Mountain Marathon är en tvådagars fjällorientering för tvåmannalag med övernattning på fjället. Distanserna är 30 km, 50 km och 70 km fördelat på två dagar och banorna löpet genom utslagsgivande och vacker fjällterräng. Tävlingen arrangerades första gången 1994 av Sveriges multisportpionjär Erik Ahlström och förebild var skotska KiMM, Karrimor International Mountain Marathon. Deltagarna i klass 50 och 70 bär själva med sig all utrustning för att klara två tuffa dagar och en natt på fjället. Löparna i BAMM 30 får en lättare ryggsäck, deras tält och sovsäckar transporteras av arrangören till nattlägret.